Reszelt zöldségsaláta sültalma öntettel
Hozzávalók:
- 4 adag: 2 db zöldalma
- 2 db közepes cékla
- 2 db fehérrépa
- 1 db sárgarépa
- 1 db zellergumó
- 1 db jégsaláta
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- tengeri só.
Elkészítés:
Az almákat és a zöldségeket tisztítás után meghámozzuk. Az öntethez az almákat kimagozzuk, cikkekre szeleteljük, picit megsózzuk és az olívaolajon puhára pároljuk, miközben forgatjuk őket. Ha megpuhultak, turmixgép tesszük és pépesítjük. Kevés olívaolajjal még krémesebb állagúvá mixelhetjük. A salátához minden hozzávalót reszeljünk le. Csak tálalás előtt keverjük őket össze, majd az almaszósszal meglocsolva tálaljuk. Energia: 174 kcal, Szénhidrát: 28 g, Fehérje: 2 g, Zsír: 6 g.
Hasonló receptek
Túróval töltött paradicsom
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Baconnel és sajttal rakott csirkemell
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Zöldbabpörkölt
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes