Receptkereső

Töltött tök

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személyre: 1 kg spárgatök
  • 200 g sertéskaraj
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 g zöldpaprika
  • 100 g paradicsom
  • 50 g rizs
  • 100 ml zsírszegény tejföl
  • 100 ml zsírszegény tej
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • 1 teáskanálnyi petrezselyemzöld
  • 1 mokkáskanálnyi pirospaprika
  • 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A spárgatököt megtisztítjuk, meghámozzuk, a belsejét kiszedjük. A húst szintén megmossuk, ledaráljuk, majd az apróra vágott vöröshagymával együtt teflonserpenyőben fedő alatt félkészre pároljuk, miközben sózzuk, és vizet adunk hozzá. A rizst enyhén sós, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg megpuhul. Ha a hozzávalók elkészültek, a húst, a rizst, a fűszereket és egy tojást jól összekeverjük, és a tökbe töltjük. Egy tepsit kikenünk az olajjal, beletesszük a tököt, kevés vízzel és a tejjel meglocsoljuk, 200°C-ra előmelegített sütőben alufólia alatt rózsaszínűre sütjük. A tejfölt kevés tejjel elkeverjük, a félig megsült tök tetejére kenjük, amire paprikát és paradicsomot karikázunk, és addig sütjük, amíg szép aranybarna lesz. Tápérték egy adagban: Energia: 316 kcal, Szénhidrát: 27 g, fehérje: 16 g, zsír: 16 g.Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Új keresés

Válasszon diétát: