Receptkereső

Curry-s csirke mandulás rizssalátával

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 adag: 0,5 kg kicsontozott csirkemell bőr nélkül
  • 40 dkg basmati rizs
  • 2 evőkanál zsírszegény natur joghurt
  • 15 dkg darált mandula
  • 2 db zellerszál
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 evőkanál világos szójaszósz
  • 2 teáskanál borecet
  • 1 teáskanál zellermag
  • 1 teáskanál méz
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor
  • 0,5 teáskanál őrölt bors.

Elkészítés:

A csirkemellet mosás után kockákra szeleteljük fel, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, miközben hozzáadjuk a joghurtot, a curryport, a szójaszószt, a borecetet, a zellermagot, a mézet, a fokhagymaport és a borsot. A basmati rizst közben megfőzzük, ha elkészült, a csirkehúshoz adjuk a paprikával, mandulával, a zellerrel és az újhagymával együtt, majd ízesítjük sóval és borssal. Jól összekeverjük, és fedő alatt az egészet pároljuk körülbelül 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Fogyaszthatjuk egytálételként melegen, vagy hidegen salátaként is kiváló. Energia: 722 kcal, Szénhidrát: 97 g, Fehérje: 25 g, Zsír: 26 g.

Új keresés

Válasszon diétát: