Hagymás tepsidara
Hozzávalók:
- 1,5 bögre kukoricadara
- 2 szál póréhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- grillfűszer
- 1 -2 pohár kefír
- zöldpetrezselyem
- só
- olaj
- pirított szezámmag vagy mák
Elkészítés:
Sós vízben főzd meg lazára a kukoricadarát és még forrón simítsd bele kiolajozott tepsibe. A póréhagymát és a vöröshagymát apróra vágva olajos vízben a fűszerekkel és kevés sóval fedő alatt párold pirítsd meg, majd kend rá a kukoricadarára és a tetejére önts kefírt. Közepes tűznél 20 ? 30 percig süsd meg. Tálaláskor hintsd meg apróra vágott zöldpetrezselyemmel és pirított szezám maggal, vagy mákkal.
Hasonló receptek
Reszelt zöldségsaláta sültalma öntettel
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Nyári zöldségsaláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Lazacfilé zöldfűszeres morzsával sütve
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes