Francia hagymás burgonyaleves
Hozzávalók:
- 4 adag: 5 dl húsleves alaplé
- 4 db közepes burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 4 szál póréhagyma
- 1 evőkanál margarin
- 125 g tejföl
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- őrölt bors
- tengeri só.
Elkészítés:
A burgonyát mossuk és hámozzuk meg, kockára szeleteljük fel. A vöröshagymát és a póréhagymát vékonyan szeleteljük fel. A margarint közepes hőfokon olvasszuk meg, és üvegesre pároljuk a póréhagymát és a vöröshagymát. Vigyázzunk, hogy ne barnuljanak meg. Hozzáadjuk a kockázott burgonyát és a húsleves alaplevet. Lassú tűzön fél óráig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Pürésítsük turmixgépben, majd adjuk hozzá a tejfölből és lisztből kevert habarást. Tálaláskor díszíthetjük finomra vágott metélőhagymával vagy snidlinggel.Energia: 259 kcal, Szénhidrát: 43 g, Fehérje: 6 g, Zsír: 7 g.
Hasonló receptek
Köleses rakott zöldbab
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Grillezett halszeletek mustáros kapormártással
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes
Zöldségfalatkák olaszosan
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes