Francia hagymás burgonyaleves

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 adag: 5 dl húsleves alaplé
  • 4 db közepes burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 szál póréhagyma
  • 1 evőkanál margarin
  • 125 g tejföl
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • őrölt bors
  • tengeri só.

Elkészítés:

A burgonyát mossuk és hámozzuk meg, kockára szeleteljük fel. A vöröshagymát és a póréhagymát vékonyan szeleteljük fel. A margarint közepes hőfokon olvasszuk meg, és üvegesre pároljuk a póréhagymát és a vöröshagymát. Vigyázzunk, hogy ne barnuljanak meg. Hozzáadjuk a kockázott burgonyát és a húsleves alaplevet. Lassú tűzön fél óráig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Pürésítsük turmixgépben, majd adjuk hozzá a tejfölből és lisztből kevert habarást. Tálaláskor díszíthetjük finomra vágott metélőhagymával vagy snidlinggel.Energia: 259 kcal, Szénhidrát: 43 g, Fehérje: 6 g, Zsír: 7 g.

Hasonló receptek

Köleses rakott zöldbab

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Grillezett halszeletek mustáros kapormártással

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes

Zöldségfalatkák olaszosan

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: