Paradicsomos daraleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 patisszon
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg burgonya
  • 10 dkg búzadara
  • 1 padlizsán
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 40 dkg paradicsom (friss)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Elkészítés:

A megtisztított patisszonokat és burgonyákat kockákra, a répákat kis darabokra vágjuk. A padlizsánokat meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, a húsukat felkockázzuk. Kevés olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a padlizsánt, 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a répát és a burgonyát. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a zöldségek aranyszínűek lesznek. A paradicsomot is hozzáadjuk, kb. 1 liter vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk és még 10 percig főzzük. A patisszont is belerakjuk, 5 percig főzzük, újrafűszerezzük és korianderrel díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek

Burgonyakrémleves sült gombával

Leves, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás burgonyaleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Egres leves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: