Diós zöldbabsaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
 - 1 kis fej lollo rosso saláta
 - 6 dkg dió
 - 1-1 evőkanál mustár
 - balzsamecet és borecet
 - 1 kávéskanál apróra vágott borsikafű
 - 5 evőkanál olaj
 - őrölt bors
 - só
 
Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, sós vízben roppanós puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A salátát megmossuk, kis darabokra tépkedjük. A diót durvára vágjuk. Salátástálban a mustárt simára keverjük a borsikafűvel meg az ecetekkel. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az olajat. Ebbe a szószba forgatjuk a salátát, a zöldbabot meg a diót.
Hasonló receptek
Rakott tészta paradicsommal
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Feta sajtos spenot
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gomba tejfölös-sajtos mártásban
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes