Tejszínes almaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 5 dl almakompót
  • 5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 fahéjdarab
  • negyed rúd vanília

Elkészítés:

A tejet a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával ízesítve forrald fel, majd hűtsd le. Amikor kellően lehűlt, keverd össze a lecsurgatott almakompóttal a tejszínt és újból jól hűtsd le. Hidegen tálald, a tetejét díszítheted tejszínhabbal és egy szelet almával.

Hasonló receptek

Mandulás spenótleves

Leves, Közepes

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Francia hagymaleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Currys csirkeleves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: