Tejszínes almaleves
Hozzávalók:
- 4 személyre: 5 dl almakompót
- 5 dl tej
- 2 dl tejszín
- 8 dkg kristálycukor
- 2 fahéjdarab
- negyed rúd vanília
Elkészítés:
A tejet a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával ízesítve forrald fel, majd hűtsd le. Amikor kellően lehűlt, keverd össze a lecsurgatott almakompóttal a tejszínt és újból jól hűtsd le. Hidegen tálald, a tetejét díszítheted tejszínhabbal és egy szelet almával.
Hasonló receptek
Borleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Francia zöldségkrémleves (Sopa de Farid)
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldbabpüré leves
Leves, Közepes
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes