Receptkereső

Zöld zöldségleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukkíni
  • 70 dkg uborka
  • 10 dkg zellerszár
  • 25 dkg mélyhűtött száraz bab
  • 2 dkg vaj
  • 25 dkg friss spenót
  • 15 dkg lilahagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 pohár sovány tejföl

Elkészítés:

A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A cukkíni végeit levágjuk, húsát félbe vágjuk és 1 cm vastagon felszeleteljük. Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát a cukkínihez hasonlóan felszeleteljük. A zellerszárat meghámozzuk, megmossuk, szintén 1 cm vastagon felvágjuk. A cukkínit, az uborkát, a zellerszárat és a babot a római tálba öntjük, 1 teáskanál sóval megszórjuk és 15 percig állni hagyjuk. Kisebb darabokban rászórjuk a vajat, lezárjuk a római tálat és a hideg sütőbe tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) és kb. 60 percig főzzük a zöldségeket. Közben megtisztítjuk a spenótot és csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és felkarikázzuk. Az egy óra letelte után, a zöldségekhez keverjük a spenótot és lefedve további 10 percre a kikapcsolt sütőbe tesszük. Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a hagymakarikákat. Rászórjuk a cukrot és karamellizáljuk. Félrehúzzuk. A levest sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, tejföllel és a karamellizált hagymával tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: