• Receptkereső

        Fűszeres zöldségragu

        Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű
        Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

        Hozzávalók:

        • 50 dkg fejtett bab
        • 30-30 dkg zöldborsó és burgonya
        • 20 dkg zöld spárga
        • 2 kis cukkini
        • 2 fej vöröshagyma
        • 1 édeskömény
        • 3 centis gyömbér
        • 1 citrom
        • 8 evőkanál olaj
        • 2 evőkanál petrezselyem
        • késhegynyi (keverék) őrölt fahéj
        • szegfűszeg
        • gyömbér
        • kurkuma
        • szerecsendió
        • őrölt bors

        Elkészítés:

        A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, a zöldborsót és a babot kifejtjük, az édesköményt negyedekre, a cukkinit hasábokra, a krumplit félbevágjuk, a spárga végeit levágjuk és 2-3 centis darabokra szeljük. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a citrom héját spirálban levágjuk. Serpenyőbe 1 dl vizet öntünk, beletesszük az olajat, a fűszerkeveréket, a citromhéjat, sót, borsot és felforraljuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a burgonyát, a spárgát és a többi zöldséget, majd újra felforraljuk. Lefedjük és 45 percig kislángon pároljuk. Ha a víz teljesen elpárolgott, néhány kanálnyival pótoljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, ráöntjük a citrom levét és még 2 percig kevergetve pároljuk. Szárnyas húsok köreteként tálaljuk.

        Új keresés

        Crohn Epebetegség Vashiány Cukormentes
        Gyomorfekély Vesebetegség Allergia Tojásmentes
        Gyomorbetegségek Májproblémák Hízókúra Laktózmentes
        Candida Csontritkulás Fogyókúra Gluténmentes
        Hasnyálmirigy Keringési problémák Köszvény Mogyorómentes
        Tejmentes Magas vérnyomás Magas koleszterin