Almamártás
Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 8 dkg cukor
- 1 dkg só
- 10 dkg liszt
- 0,5 dkg szegfűszeg
- 1 citrom
- 3 dl tej
- 0,5 dkg fahéj
- 8 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 1 citrom
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, szép apró kockákra vágjuk és egy kevés cukorral, szegfűszeggel, sóval, citromhéjjal ízesített vízben felpuhítjuk. Világos, vajas rántást készítünk, tejjel felengedjük, simára keverjük és besűrítjük a mártást. Tejfölt adunk hozzá, felforraljuk és simára keverjük. Fehérborral és citrommal ízesítjük.
Hasonló receptek
Kakukkfüves édesburgonya
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Dödölle / Krumpligánica
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldségpaella
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes