Almamártás
Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 8 dkg cukor
- 1 dkg só
- 10 dkg liszt
- 0,5 dkg szegfűszeg
- 1 citrom
- 3 dl tej
- 0,5 dkg fahéj
- 8 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 1 citrom
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, szép apró kockákra vágjuk és egy kevés cukorral, szegfűszeggel, sóval, citromhéjjal ízesített vízben felpuhítjuk. Világos, vajas rántást készítünk, tejjel felengedjük, simára keverjük és besűrítjük a mártást. Tejfölt adunk hozzá, felforraljuk és simára keverjük. Fehérborral és citrommal ízesítjük.
Hasonló receptek
Tejfölös tepsis sültburgonya
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Allergia, Epebetegség, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sóban sült krumpli
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Paradicsomos padlizsán
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes