Gyümölcsös kukorica

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Magas koleszterin, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg csemegekukorica (mélyhűtött)
  • 4 db alma
  • 10 dkg szilva
  • 3 evőkanál tej (1,5 %-os)
  • 10 dkg sovány sajt
  • 1 citrom
  • fahéj
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj

Elkészítés:

Az almát, szilvát megmossuk, almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A szilvát kimagozzuk és kettévágjuk. A kukoricát gőz fölött 10-15 percig pároljuk. 1 evőkanál olajon a lisztet kicsit átpirítjuk majd a tejjel híg masszává sűrítjük. Ízesítjük a citrom lereszelt héjával. Egy jénai tálba vagy sütőbe olajat teszünk, ráhelyezzük a megfőtt kukoricát, almát, szilvát, megszórjuk fahéjjal, majd ráreszeljük a sajtot és ráöntjük a mártást. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük kb. 45-50 perc. Energiaérték adagonként: 302 kcal szénhidrát: 44g

Hasonló receptek

Dödölle / Krumpligánica

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csicseriborsó-püré

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtgombóc

Köret, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: