Csicseriborsó-püré
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- késhegynyi pirospaprika
- fél kávéskanál őrölt kömény
- 2-2 evőkanál petrezselyem és olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A csicseriborsót szűrőben lecsöpögtetjük, leöblítjük, majd félretesszük száradni. A fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd a borsóval együtt robotgépbe tesszük. Ráöntjük a citrom levét, 2 evőkanál vizet, megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikát is beletesszük, majd finom pürét keverünk belőle. Tálba kanalazzuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a köménnyel és a finomra vágott petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Kakukkfüves édesburgonya
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejfölös tepsis sültburgonya
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Allergia, Epebetegség, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Dödölle / Krumpligánica
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes