Csicseriborsó-püré

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • késhegynyi pirospaprika
  • fél kávéskanál őrölt kömény
  • 2-2 evőkanál petrezselyem és olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A csicseriborsót szűrőben lecsöpögtetjük, leöblítjük, majd félretesszük száradni. A fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd a borsóval együtt robotgépbe tesszük. Ráöntjük a citrom levét, 2 evőkanál vizet, megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikát is beletesszük, majd finom pürét keverünk belőle. Tálba kanalazzuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a köménnyel és a finomra vágott petrezselyemmel.

Hasonló receptek

Gombakrokett

Köret, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejfölös tepsis sültburgonya

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Allergia, Epebetegség, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csőben sült angolzeller

Köret, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: