Pudingos gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 1 ananászkonzerv (darabolt)
- 1 barackbefőtt
- 1 meggybefőtt
- 1 csomag vanillia pudingpor
- citromlé
- fahéj
- szegfűszeg
- vanílliáscukor
- szerecsendió
- kb. 1/2 l tej
Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt levével együtt beleöntöm egy lábosba. (A barackot kisebb kockára vágom). Teszek hozzá szegfűszeget, fahéjat / ez lehet egész, illetve őrölt is ízlés szerint /, kevés citromlevet és forrástól számított kb. 5 percig főzőm. Addig a pudingport kikeverem egy kis tejjel illetve a vaníliás cukorral és a levesbe öntöm. Tejjel hígítom és a legvégén beleteszek egy csipetnyi őrölt szerecsendiót. Hűtve tejszínhabbal, illetve vaníliafagyival az igazi.
Hasonló receptek
Sajtkrémleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Citromos aszaltgyümölcs-leves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejjel készült burgonyakrémleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes