Receptkereső

Gombás burgonyaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg gomba
  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 4 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 10 dkg zellergumó.

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megmosott, tisztított, szeletelt gombát és az ugyancsak szeletekre vágott zellert. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel, majd felengedjük 8 dl hideg vízzel. Ezután beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát, puhára főzzük. Tálalás előtt petrezselyemzöldet szórunk a tetejére.

Hasonló receptek

Fokhagymás camembert leves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sütőtökös bableves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hamis gulyásleves

Leves, Közepes

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Új keresés

Válasszon diétát: