Gombás burgonyaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg gomba
  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 4 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 10 dkg zellergumó.

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megmosott, tisztított, szeletelt gombát és az ugyancsak szeletekre vágott zellert. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel, majd felengedjük 8 dl hideg vízzel. Ezután beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát, puhára főzzük. Tálalás előtt petrezselyemzöldet szórunk a tetejére.

Hasonló receptek

Saláta leves

Leves, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes

Tejfölös zöldségleves

Leves, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás krumplileves

Leves, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: