Dinnyés zöldparadicsom-leves
Hozzávalók:
- 1 szál angol zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 50 dkg zöldparadicsom
- 2 egykilós sárgadinnye (zöld)
- 1 csokor friss bazsalikom
- pár csepp tabasco szósz
- olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A zellert karikákra, a hagymákat finomra vágjuk, majd mindet serpenyőbe tesszük és kevés forró olajban, kislángon 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, megborsozzuk, még 5 percig főzzük, majd félretesszük. A dinnyéket kettévágjuk, kimagozzuk, kivájjuk a belsejüket, robotgépben pürésítjük, majd egy tálba öntjük. A paradicsomokat kis kockákra vágjuk és robotgépben összemixeljük a hagymákkal, a bazsalikom felével és 2, 5 dl jeges vízzel, majd a dinnyepüréhez keverjük. Pár csepp Tabascoval ízesítjük, lefedjük és 3 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor hideg tányérokra adagoljuk és a maradék bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Palócleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Paprikaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Márványsajtos burgonya krém leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes