Márványsajtos hagymakrémleves
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 erőleveskocka
- 5 dl tej
- 3 evőkanál burgonyapehely
- 2 dl tejszín
- só
- fehér bors
- szerecsendió
- 12-15 dkg márványsajt
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A vöröshagymát, az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra, az újhagymát 10-15 cm-es zöldjével együtt karikákra vágjuk. A forró olajban üvegesre fonnyasztjuk a hagymaféléket, megszórjuk az elmorzsolt erőleveskockákkal, felöntjük a tejjel és 1/2 liter vízzel, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára pároljuk (25-30 perc). Lehúzzuk a tűzről a levest, belekeverjük a burgonyapelyhet, 1 percig pihentetjük, aztán botmixerrel az egészet péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, utánasózzuk, fehér borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, végül visszatesszük a tűzre és éppen csak felforraljuk. A márványsajtot kisebb darabokra tördeljük, nagy részét belekeverjük a levesbe, a maradékot pedig a tányérokba szedett leves tetejére szórjuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk. Kínálhatjuk pirított zsemlekockákkal vagy levesgyönggyel.
Hasonló receptek
Vörös lencse krémleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Murai halászlé
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sárga burgonyaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes