Dunai halászlé
Hozzávalók:
- 1 kg ponty
- harcsa
- törpeharcsa
- 2 fej hagyma
- édes és csípős házipaprika
Elkészítés:
A karikára vágott hagymát és a halszeleteket a bográcsba rétegesen rakom le. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje. Forráskor, ahol buzog, beleszórom a paprika felét. Csak rázogatva főzöm, sohasem keverem. A főzés vége felé beleteszem a tejet és az ikrát, majd a paprika maradékát.
Hasonló receptek
Karalábéleves májgaluskával
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldbabpüré leves
Leves, Közepes
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mandulás spenótleves
Leves, Közepes
Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes