Burgonyaleves
Hozzávalók:
- burgonya 250 g
- sárgarépa 200 g
- petrezselyemgyökér 200 g
- zöldpetrezselyem 1 csomag
- só
- majoránna
- csipet köménymag ízlés szerint
- dúsításhoz: Nutrison powder 1-3 evőkanál (+22-66 kcal)
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt burgonyát és a zöldségeket langyos vízben tegyük fel főzni. Miután felforrt, sózzuk, fűszerezzük. Mikor félig elkészült, tehetünk bele zöldpaprikát, paradicsomot (amit később eltávolítunk), majd készre főzzük. Készíthetünk belőle krémlevest is, ekkor a burgonyát a zöldségekkel együtt áttörjük. Dúsíthatjuk NUTRISON POWDERREL, amit előzőleg feloldottunk. A NUTRISON POWDERT csak akkor keverjük a leveshez, ha már nem forró. Tálaláskor friss zöldpetrezselyemmel vagy apróra reszelt sárgarépával díszítjük.
Hasonló receptek
Fahéjas szilvaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Vegyes zöldségleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Crohn, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Petrezselyemleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes