Burgonyaleves
Hozzávalók:
- burgonya 250 g
- sárgarépa 200 g
- petrezselyemgyökér 200 g
- zöldpetrezselyem 1 csomag
- só
- majoránna
- csipet köménymag ízlés szerint
- dúsításhoz: Nutrison powder 1-3 evőkanál (+22-66 kcal)
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt burgonyát és a zöldségeket langyos vízben tegyük fel főzni. Miután felforrt, sózzuk, fűszerezzük. Mikor félig elkészült, tehetünk bele zöldpaprikát, paradicsomot (amit később eltávolítunk), majd készre főzzük. Készíthetünk belőle krémlevest is, ekkor a burgonyát a zöldségekkel együtt áttörjük. Dúsíthatjuk NUTRISON POWDERREL, amit előzőleg feloldottunk. A NUTRISON POWDERT csak akkor keverjük a leveshez, ha már nem forró. Tálaláskor friss zöldpetrezselyemmel vagy apróra reszelt sárgarépával díszítjük.
Hasonló receptek
Gombás krumplileves
Leves, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Diós szárnyas-krémleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Orosz sóskaleves / Zöld scsí
Leves, Közepes
Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes