Orosz sóskaleves / Zöld scsí

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecomb
  • 2-3 marék friss sóska
  • 2 kis közepes fej vöröshagyma
  • apróra vágott petrezselyemzöld (és kapor)
  • 3 főtt tojás kockákra vágva
  • 3-4 közepes burgonya
  • gluténmentes ételízesítő
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 evőkanál olaj
  • babérlevél
  • tejföl
  • bors

Elkészítés:

A húst 2, 5 l vízben sóval, borssal és egy vöröshagymával puhára főzzük, majd kivesszük és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. Közben egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a másik hagymát, hozzátesszük a karikákra vágott zöldséget és pár percig együtt pirítjuk őket. Ezután meghintjük egy teáskanál ételízesítővel és a forró levesbe öntjük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, a babérlevelet és 10 perc múlva a csíkokra vágott sóskát. Még 10 percig lassú tűzön főzzük. Belekeverjük a húst, a zöldfűszereket, a főtt tojást, s elzárjuk a tüzet alatta. Tálaláskor 1-1 teáskanál tejfölt teszünk a tányérunkba.

Hasonló receptek

Brokkoli krémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejfölös gombaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Májgombócleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: