Frankfurti borsóleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg feles borsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l tyúkhúsleves (kockából)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 szelet bacon
  • 2 pár frankfurti virsli

Elkészítés:

A feles borsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap megtisztítjuk a hagymát, a borsót lecsepegtetjük és a hagymával a tyúkhúslevesben feltesszük főni. Petrezselyemlevelekkel ízesítjük és puhára főzzük. Közben a bacont nagyobb darabokra vágjuk, zsírját serpenyőben kiolvasztjuk. A levest összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábosba. Sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük és beletesszük a virslit. Két percig főzzük, majd szalonnapörccel meghintve kínáljuk.

Hasonló receptek

Póréhagymás zöldségleves

Leves, Könnyű

Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöld zöldségleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Sáfrányos halleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: