Frankfurti borsóleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg feles borsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l tyúkhúsleves (kockából)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 szelet bacon
  • 2 pár frankfurti virsli

Elkészítés:

A feles borsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap megtisztítjuk a hagymát, a borsót lecsepegtetjük és a hagymával a tyúkhúslevesben feltesszük főni. Petrezselyemlevelekkel ízesítjük és puhára főzzük. Közben a bacont nagyobb darabokra vágjuk, zsírját serpenyőben kiolvasztjuk. A levest összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábosba. Sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük és beletesszük a virslit. Két percig főzzük, majd szalonnapörccel meghintve kínáljuk.

Hasonló receptek

Citromleves

Leves, könnyű

Mogyorómentes, Köszvény, Tojásmentes

Gombás krumplileves

Leves, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Raviolis leves

Leves, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: