Májgaluska akár cukorbetegeknek is ehető

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 személy részére: 2 csirkemáj
  • 1 teáskanál olaj
  • 3 teáskanál lereszelt vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1/2 zsemle tejbe áztatva/vízbe is lehet
  • de tejbe finomabb/
  • só. őrölt bors ízlés szerint
  • petrezselyemzöldje

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lekapart májakat, a jól kinyomkodott összedörzsölt zsemlét, a tojást, a fűszereket és a nagyon jó apróra felvágott petrezselyemzöldet, és összekeverjük. A galuska keménységű tésztát kb. egy órát állni hagyjuk, majd nedves kanállal a levesbe szaggatjuk. Én nokedli szaggatón szoktam, nekem úgy könnyebb és gyorsabb.

Hasonló receptek

Paszternák krémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Paprikaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Tárkonyos tejfölös húsleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: