Receptkereső

Májgaluska akár cukorbetegeknek is ehető

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 személy részére: 2 csirkemáj
  • 1 teáskanál olaj
  • 3 teáskanál lereszelt vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1/2 zsemle tejbe áztatva/vízbe is lehet
  • de tejbe finomabb/
  • só. őrölt bors ízlés szerint
  • petrezselyemzöldje

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lekapart májakat, a jól kinyomkodott összedörzsölt zsemlét, a tojást, a fűszereket és a nagyon jó apróra felvágott petrezselyemzöldet, és összekeverjük. A galuska keménységű tésztát kb. egy órát állni hagyjuk, majd nedves kanállal a levesbe szaggatjuk. Én nokedli szaggatón szoktam, nekem úgy könnyebb és gyorsabb.

Hasonló receptek

Palócleves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Padlizsánkrémleves parmezáncsipsszel

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Eperleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: