Májgaluska akár cukorbetegeknek is ehető

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 személy részére: 2 csirkemáj
  • 1 teáskanál olaj
  • 3 teáskanál lereszelt vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1/2 zsemle tejbe áztatva/vízbe is lehet
  • de tejbe finomabb/
  • só. őrölt bors ízlés szerint
  • petrezselyemzöldje

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lekapart májakat, a jól kinyomkodott összedörzsölt zsemlét, a tojást, a fűszereket és a nagyon jó apróra felvágott petrezselyemzöldet, és összekeverjük. A galuska keménységű tésztát kb. egy órát állni hagyjuk, majd nedves kanállal a levesbe szaggatjuk. Én nokedli szaggatón szoktam, nekem úgy könnyebb és gyorsabb.

Hasonló receptek

Gombás burgonyaleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Citromos-kefíres brokkolileves

Leves, Könnyű

Cukormentes, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hideg narancsos sárgarépa-krémleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: