Májgaluska akár cukorbetegeknek is ehető

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 személy részére: 2 csirkemáj
  • 1 teáskanál olaj
  • 3 teáskanál lereszelt vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1/2 zsemle tejbe áztatva/vízbe is lehet
  • de tejbe finomabb/
  • só. őrölt bors ízlés szerint
  • petrezselyemzöldje

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lekapart májakat, a jól kinyomkodott összedörzsölt zsemlét, a tojást, a fűszereket és a nagyon jó apróra felvágott petrezselyemzöldet, és összekeverjük. A galuska keménységű tésztát kb. egy órát állni hagyjuk, majd nedves kanállal a levesbe szaggatjuk. Én nokedli szaggatón szoktam, nekem úgy könnyebb és gyorsabb.

Hasonló receptek

Francia hagymaleves (1 személyre)

Leves, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Egyszerű sajtleves

Leves, Könnyű

Vesebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Dinnyés zöldparadicsom-leves

Leves, Közepes

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: