Sárga burgonyaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • kevés olaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 100 ml joghurt
  • 1 zöldpaprika
  • majoránna
  • kurkuma
  • 1 citrom

Elkészítés:

A minimális olajon megfonnyasztjuk a reszelt hagymát, rászórunk 1 kevés majoránnát és kurkumát, végül ráreszeljük egy egész citrom héját. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük vízzel, megsózzuk és megfőzzük egy darab zöldpaprika társaságában. Ha kész és már kihűlt egy kicsit, egy pohárka elhabart joghurttal savanyítjuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Csalánkrém leves

Leves, Könnyű

Allergia, Epebetegség, Csontritkulás, Cukormentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Brokkoli krémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldborsóleves szárnyas galuskával

Leves, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: