Keksz rislisztből-lisztérzékenyek (10 személyre)
Hozzávalók:
- 30 dkg rizsliszt
- 8 dkg cukor
- 2 tojás
- 10 dkg margarin
- 1 kávéskanál vaníliás cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A rizslisztet a cukorral, a tojással, a szobahőmérsékleten tartott margarinnal, vaníliás cukorral, sütőporral összemorzsoljuk, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy könnyen formálható tésztát kapjunk. Ezután meleg helyen legalább fél órát pihentetjük és a húsdarálóra szerelt kekszformán átengedve tetszés szerinti alakzatra formáljuk. Ezután a zsiradékkal kikent sütőlemezre rakva, előmelegített sütőben, a közepesnél gyengébb erősség mellett rózsaszínűre sütjük. A megsült kekszet kiszedve még melegen lehetőleg takarjuk le alufóliával, hogy ne száradjon ki.
Hasonló receptek
Diós-körtés-szőlős rétes
Desszert, Közepes
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Lekváros bukta (tej nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Laktózmentes, Mogyorómentes
Almakrém
Desszert, Közepes
Laktózmentes, Mogyorómentes