Madártej
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 1 l tej
- 2 és 1/2 csapott evőkanál cukor
- 1 és 1/2 csomag vaníliáscukor
- csipet só
Elkészítés:
A tojások fehérjéből és csipet sóból kemény habot verünk. A tejet a fele cukorral forraljuk fel és apránként szaggassuk bele a tojáshabot. Fél perc főzés után fordítsuk a másik oldalára, majd szűrőkanállal szedjük ki és hűlni hagyjuk. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük a tojáshabot az előírtnál tovább, mert ?gumis? lesz!) A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük, majd állandó kevergetés mellett öntsük bele a forró (leszűrt) tejbe és sűrűsödésig főzzük (nem szabad forralni!!!). Tálaljuk ki poharakra és csokimázat csurgassunk rá. Jól behűtve tálaljuk.
Hasonló receptek
Császármorzsa
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Gluténmentes, Mogyorómentes
Linzertészta kukoricalisztből (gluténmentes)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Mrs. Lipton meggyes lepénye
Desszert, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes