Sonkás fejessaláta
Hozzávalók:
- 100 g gépsonka
- 2 fejes saláta
- 300 g alma
- 100 g trappista sajt
- 200 ml kefir
- 2 evőkanál majonéz
- só
- citromlé
- zöldpetrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és citromlével meglocsoljuk. A csíkokra vágott sonkát hozzáadjuk. A kefirt ízesítjük a majonézzel, a sóval, citromlével és ezt a mártást az almás sonkára öntjük, majd hideg helyre tesszük. Tálalás előtt a megmosott, megszárított fejessalátát csíkokra vágjuk és a kefires salátába forgatjuk. Reszelt sajttal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Hasonló receptek
Diós-fetás zöldsaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tormás-almás cékla
Saláta, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Parmezános mártás
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes