Márványsajtos hagymakrémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 erőleveskocka
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál burgonyapehely
  • 2 dl tejszín
  • fehér bors
  • szerecsendió
  • 12-15 dkg márványsajt
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A vöröshagymát, az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra, az újhagymát 10-15 cm-es zöldjével együtt karikákra vágjuk. A forró olajban üvegesre fonnyasztjuk a hagymaféléket, megszórjuk az elmorzsolt erőleveskockákkal, felöntjük a tejjel és 1/2 liter vízzel, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára pároljuk (25-30 perc). Lehúzzuk a tűzről a levest, belekeverjük a burgonyapelyhet, 1 percig pihentetjük, aztán botmixerrel az egészet péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, utánasózzuk, fehér borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, végül visszatesszük a tűzre és éppen csak felforraljuk. A márványsajtot kisebb darabokra tördeljük, nagy részét belekeverjük a levesbe, a maradékot pedig a tányérokba szedett leves tetejére szórjuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk. Kínálhatjuk pirított zsemlekockákkal vagy levesgyönggyel.

Hasonló receptek

Francia hagymaleves (1 személyre)

Leves, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Egres leves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Almás csirkeleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: