Rozsos karottaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg karotta (kisméretű sárgarépa)
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál rozspehely
  • 2 húsleveskocka
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál korpás liszt
  • 1 teáskanál majoránna
  • kevés só és törött fekete bors.

Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát karikákra vágom. A felforrósított olajon megpirítom, majd ráöntök 8 dl vizet. Beleteszem a húsleveskockákat és a majoránnával meg a borssal fűszerezve felforralom. 10 percig főzöm. Közben elkészítem a rozsos galuskát: a tojást habosra verem, belekeverem a korpás lisztet és a rozspelyhet, majd megsózom. A keveréket 10 percig pihentetem, ezután egy mokkáskanállal beleszaggatom a forrásban lévő levesbe. Ötpercnyi főzés után lehúzom a lángról és máris tálalom.

Hasonló receptek

Savanykás leves

Leves, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Babos zöldségleves májgaluskával

Leves, Közepes

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Brokkolileves csirkemájjal

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: