Tejfölös gombaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2-3 csirke felsőcomb
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 4 krumpli kockára vágva
  • 1 doboz/üveg szeletelt gomba vagy 25 dkg dinsztelt friss szeletelt gomba
  • 1/2 citrom
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors 3 evőkanál olaj
  • 1 csipet pirospaprika

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, beleforgatjuk a húsdarabokat és felengedjük 1 l vízzel. Fűszerezzük, s félkészre főzzük. Beletesszük a krumplit, s lassú tűzön megfőzzük. Hozzáadjuk a gombát, elkeverjük benne a tejfölt, belecsavarjuk egy fél citrom levét és megszórjuk vágott petrezselyemmel. Ízesítésnek lehet leveskockát vagy Knorr füstölthús kockát is használni. A megfőtt húst célszerű tálalás előtt kicsontozni és kockákra vágni.

Hasonló receptek

Scsí friss káposztával

Leves

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás krumplileves

Leves, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejszínes almaleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: