Tejfölös gombaleves
Hozzávalók:
- 2-3 csirke felsőcomb
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 4 krumpli kockára vágva
- 1 doboz/üveg szeletelt gomba vagy 25 dkg dinsztelt friss szeletelt gomba
- 1/2 citrom
- 1 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors 3 evőkanál olaj
- 1 csipet pirospaprika
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, beleforgatjuk a húsdarabokat és felengedjük 1 l vízzel. Fűszerezzük, s félkészre főzzük. Beletesszük a krumplit, s lassú tűzön megfőzzük. Hozzáadjuk a gombát, elkeverjük benne a tejfölt, belecsavarjuk egy fél citrom levét és megszórjuk vágott petrezselyemmel. Ízesítésnek lehet leveskockát vagy Knorr füstölthús kockát is használni. A megfőtt húst célszerű tálalás előtt kicsontozni és kockákra vágni.
Hasonló receptek
Scsí friss káposztával
Leves
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás krumplileves
Leves, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejszínes almaleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes