Tejfölös gombaleves
Hozzávalók:
- 2-3 csirke felsőcomb
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 4 krumpli kockára vágva
- 1 doboz/üveg szeletelt gomba vagy 25 dkg dinsztelt friss szeletelt gomba
- 1/2 citrom
- 1 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors 3 evőkanál olaj
- 1 csipet pirospaprika
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, beleforgatjuk a húsdarabokat és felengedjük 1 l vízzel. Fűszerezzük, s félkészre főzzük. Beletesszük a krumplit, s lassú tűzön megfőzzük. Hozzáadjuk a gombát, elkeverjük benne a tejfölt, belecsavarjuk egy fél citrom levét és megszórjuk vágott petrezselyemmel. Ízesítésnek lehet leveskockát vagy Knorr füstölthús kockát is használni. A megfőtt húst célszerű tálalás előtt kicsontozni és kockákra vágni.
Hasonló receptek
Gombás burgonyaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hagymaleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Tejes zöldségleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes