Zöldborsós sertésszelet
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- fél kg zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 10 fej vöröshagyma
- 10 dkg márványsajt
- 2 dl tejszín
- liszt
- vaj
- olaj
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Ezt két percig pároljuk, ezután hozzáadjuk a zöldborsót és kevés sós vizet aláöntve megpuhítjuk, majd a felesleges zsiradékot kiöntjük. A serpenyőbe öntjük a tejszínt, felforraljuk, beletesszük a petrezselymet, fűszerezzük, és addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. Belereszeljük a sajtot, borssal ízesítjük. Ezután a karajt kiverjük és beirdaljuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon ropogósra sütjük. Majd a hússzeleteket beletesszük a mártásba és összemelegítjük.
Hasonló receptek
Lecsós pulykamell
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos-húsos párnácskák
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenót-hal gratin parmezánnal, dióval
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes