Zöldborsós sertésszelet
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- fél kg zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 10 fej vöröshagyma
- 10 dkg márványsajt
- 2 dl tejszín
- liszt
- vaj
- olaj
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Ezt két percig pároljuk, ezután hozzáadjuk a zöldborsót és kevés sós vizet aláöntve megpuhítjuk, majd a felesleges zsiradékot kiöntjük. A serpenyőbe öntjük a tejszínt, felforraljuk, beletesszük a petrezselymet, fűszerezzük, és addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. Belereszeljük a sajtot, borssal ízesítjük. Ezután a karajt kiverjük és beirdaljuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon ropogósra sütjük. Majd a hússzeleteket beletesszük a mártásba és összemelegítjük.
Hasonló receptek
Gombás máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtkrémes sülthal filé
Húsétel, Közepes
Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Szezámmagos csirkemáj
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes