Receptkereső

Budapest ragu

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1,8 kg bélszín
  • 20 dkg zsír
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg szárnyasmáj (libamáj)
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg fűszerpaprika
  • 40 dkg sertéscsontsó
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5 adag párolt rizs
  • 5 adag rácsos burgonya

Elkészítés:

Pörkölt alapot készítünk, amelyhez egy kevés paradicsompürét, sót, apróra darabolt sertéscsontot adunk és lassan főzzük. Fél óra múlva a csontokat kiemeljük. A pörköltlét szitán áttörjük. A kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát és a szárnyasmájat. A Budapest-ragu jelleget adó anyagait állandó keverés közben gyorsan lepirítjuk. Ha szükséges, a pörköltlevet beforraljuk. A pörköltlevet a raguhoz öntjük. Sóval ízesítjük és jól összeforraljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: