Receptkereső

Göngyölt pulykamell

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 8 nagy szelet pulykamellfilé
  • 2-3 csirkemáj
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl fehérbor
  • tej
  • olaj

Elkészítés:

A zsemléket tejbe áztatjuk, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a csirkemájat elkaparjuk. A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a tojásokat, a csirkemájat, a pici olajon megdinsztelt vöröshagymát és a petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával és jól kidolgozzuk a tölteléket. A hússzeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük és kiverjük. Sózzuk, borsozzuk. Az elkészített tölteléket a húsokra helyezzük, a szeleteket összetekerjük és ha szükséges húst?vel megt?zzük. A tekercseket kivajazott t?zálló tálba tesszük, pici vizet öntünk alá és meglocsoljuk a fehérborral. Tetejüket megkenjük vajjal. A tálat alufóliával lefedjük és el?melegített süt?ben 200°C-on megsütjük. Az utolsó néhány percben levesszük a fóliát, a hústekercseket megöntözzük saját levükkel és visszatesszük pirulni. Reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére. Tehetünk a tálba a húsok alá megtisztított, karikákra vágott burgonyát, így a köret is egyszerre elkészül.

Új keresés

Válasszon diétát: