Kelkáposztasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg kelkáposzta
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 2 dl tejföl
  • 1 kemény tojás
  • 1 kávéskanál mustár
  • őrölt bors
  • 10 dkg mozzarella sajt

Elkészítés:

A kelkáposztát leveleire bontjuk, jól megmossuk, és csíkokra vágjuk, megsózzuk és félóráig állni hagyjuk. A tejfölt, a mustárral simára keverjük, hozzáadjuk a citromlevét, sóval, borssal fűszerezzük. A kelkáposztát jól kinyomkodjuk a salátamártással összekeverjük és hozzáadjuk az apróra vágott mozzarella sajtot, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Hasonló receptek

Pikáns sütőtöksaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kapros-hagymás zellersaláta

Saláta, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Joghurtos gyümölcssaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: