Capellini saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg finommetélt
  • vagy nagyon vékony spagetti
  • 25 dkg brokkoli
  • 2 evőkanál citromlé
  • kevés reszelt szerecsendió
  • 15 dkg juhsajt
  • 6 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál borecet

Elkészítés:

A tésztát sós, olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük, citromos, forró sós vízben két percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük és meghintjük reszelt szerecsendióval. A juhsajtot kockára vágjuk és a fenti hozzávalókkal együtt tálba tesszük, összekeverjük. 2 evőkanál olajat megforrósítunk és az áttört fokhagymát beletesszük, megfuttatjuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a maradék olajat és az ecetet, ráöntjük a hozzávalókra és azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Túrós sonkarolád kapros salátában

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Tzatziki saláta 1.

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Spárga saláta

Saláta, Könnyű

Vesebetegség, Crohn, Májproblémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: