Frankfurti leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség

Hozzávalók:

  • 1 pár virsli
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 kiskanál liszt
  • kevés kókuszolaj
  • pirospaprika
  • majoránna
  • köménymag
  • pici almaecet

Elkészítés:

A kelkáposztát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és feltesszük sós hideg vízbe főzni. Hozzáadunk majoránnát, pirospaprikát, valamint egy kevés köménymagot. Közben olajon megpirítjuk a hagymát, megszórjuk 1 kiskanál liszttel, felengedjük kevés hideg vízzel, hogy a liszt ne csomósodjon és amikor a káposzta megfőtt, hozzáadjuk. Tejföllel, 1 kiskanál almaecettel ízesítjük, összeforraljuk és a virslit belekarikázzuk. Adagonként Energia: 246 kcal, szénhidrát: 11 g

Hasonló receptek

Joghurtos uborkaleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

őszibarack-krémleves habgaluskával

Leves, Közepes

Epebetegség, Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes

Gombás krumplileves

Leves, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: