Parajleves
Hozzávalók:
- 1 csomag paraj
- 1 sárgarépa
- 2 szem burgonya
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl vagy tejszín
- 2-3 evőkanál olaj
- szerecsendió
- kevés só.
Elkészítés:
A burgonyát, a sárgarépát tisztítás után darabokra vágjuk, a hagymával, kevés vízzel, sóval az egészet puhára pároljuk. Hozzáadjuk a pépesre kevert lisztet, a finomra vágott parajt, vízzel felhígítjuk és készre főzzük. Beleöntjük a tejszínt és kis reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Hasonló receptek
Zöldséges karfiolleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Frankfurti leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség
Gombás krumplileves
Leves, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes