Zöldborsóleves
Hozzávalók:
- 20 dkg friss zöldborsó (vagy mélyhűtött borsó)
- 1 db sárgarépa
- 1 fej petrezselyem gyökér
- 1 csomag petrezselyem
- kevés olaj
- 1 csapott kiskanál liszt
Elkészítés:
A megtisztított zöldborsót, zöldségeket, apróra vágott petrezselymet, egy lábasba tesszük az olajra és annyi meleg vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon fedő alatt puhára főzzük. Amikor a zöldségek megfőttek belekeverem a lisztet, amit előtte egy kis meleg vízzel elkeverek, hogy ne legyen csomósodjon meg a levesbe és szépen elkeverem. Energiaérték/ adag: 200kcal, szénhidrát. 30g
Hasonló receptek
Frankfurti leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség
Nyár végi leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szalonnás újburgonyaleves
Leves, Könnyű
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes