Zöldborsóleves
Hozzávalók:
- 20 dkg friss zöldborsó (vagy mélyhűtött borsó)
- 1 db sárgarépa
- 1 fej petrezselyem gyökér
- 1 csomag petrezselyem
- kevés olaj
- 1 csapott kiskanál liszt
Elkészítés:
A megtisztított zöldborsót, zöldségeket, apróra vágott petrezselymet, egy lábasba tesszük az olajra és annyi meleg vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon fedő alatt puhára főzzük. Amikor a zöldségek megfőttek belekeverem a lisztet, amit előtte egy kis meleg vízzel elkeverek, hogy ne legyen csomósodjon meg a levesbe és szépen elkeverem. Energiaérték/ adag: 200kcal, szénhidrát. 30g
Hasonló receptek
Szőlőleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Francia póréhagyma leves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vörös lencse krémleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes