Zöldborsóleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss zöldborsó (vagy mélyhűtött borsó)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej petrezselyem gyökér
  • 1 csomag petrezselyem
  • kevés olaj
  • 1 csapott kiskanál liszt

Elkészítés:

A megtisztított zöldborsót, zöldségeket, apróra vágott petrezselymet, egy lábasba tesszük az olajra és annyi meleg vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon fedő alatt puhára főzzük. Amikor a zöldségek megfőttek belekeverem a lisztet, amit előtte egy kis meleg vízzel elkeverek, hogy ne legyen csomósodjon meg a levesbe és szépen elkeverem. Energiaérték/ adag: 200kcal, szénhidrát. 30g

Hasonló receptek

Almaleves

Leves, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Burgonyakrémleves sült gombával

Leves, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás krumplileves

Leves, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: