Capellini saláta
Hozzávalók:
- 25 dkg finommetélt
- vagy nagyon vékony spagetti
- 25 dkg brokkoli
- 2 evőkanál citromlé
- kevés reszelt szerecsendió
- 15 dkg juhsajt
- 6 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál borecet
Elkészítés:
A tésztát sós, olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük, citromos, forró sós vízben két percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük és meghintjük reszelt szerecsendióval. A juhsajtot kockára vágjuk és a fenti hozzávalókkal együtt tálba tesszük, összekeverjük. 2 evőkanál olajat megforrósítunk és az áttört fokhagymát beletesszük, megfuttatjuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a maradék olajat és az ecetet, ráöntjük a hozzávalókra és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Egzotikus gyümölcssaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos vitaminsaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tzatziki saláta candidás módra
Saláta, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes