Almás burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 600 g burgonya
- 400 g alma
- 100 g trappista sajt
- 50 g vöröshagyma
- 3 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 1 kávéskanál mustár
- só
- fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát héjában megfőzzük, a megfőzött almát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük. A karikákra vágott burgonyát, almát, vöröshagymát összekeverjük és leöntjük a citromléből, olajból, mustárból, sóból, készített salátaöntettel. A végén keverjük össze a kis kockákra vágott sajttal. Lehűtve fogyasszuk. Díszíthetjük friss zöldpetrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Hasonló receptek
Tormás-almás cékla
Saláta, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Frankfurti saláta
Saláta, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Káposztasaláta 2.
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Keringési problémák