Spenótos lepény
Hozzávalók:
- 1 nagy csokor spenót megfőzve vagy 15 dkg fagyasztott spenót
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg tehéntúró
- 15 dkg reszelt sajt
- 15 dkg lencse megfőzve
- 3-4 tojás
- 1 kiskanál kömény
- só
- bors
- 12 réteslap
Elkészítés:
1. A réteslap kivételével minden anyagot összekeverünk. 2. 6 db réteslappal 1 mély tepsit kibélelünk, olajjal vagy vajjal meglocsoljuk. 3. A réteslap tetejére öntjük a masszát és beborítjuk a másik 6 réteslappal. 4. Előmelegített, 190 fokos sütőbe tesszük és 45 percig sütjük.#Megjegyzés: A sütés elején én letakarom, majd félidő után leveszem, így egyenletes, szép piros lesz. Salátával tálalom, de hidegen is nagyon finom.
Hasonló receptek
Juhtúrós pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Pita (görög lepénykenyér) (tej és tojás nélkül)
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Aszalt szilvás zabpehelycsók
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes