Virslis bagett (tojás nélkül)

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 250 g kenyérpor
  • 50 g reszelt főtt burgonya
  • 12 g friss élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • 300 ml langyos víz (vagy víz + tej)
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 virsli
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt feloldjuk egy kevés langyos (cukros) vízben és a többi hozzávalóval kézi mixerrel jól kikeverjük. A formát bekenjük olajjal, beleteszünk minden mélyedésbe 1-1 kanál tésztát, ráteszünk 1-1 fél virslit, majd beborítjuk még egy kanál tésztával. A tetejét olajos kanállal elegyengetjük és a sütőben 50°C-on kb. 40 perc alatt megkelesztjük. Mikor szépen megkelt, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőt 220°C-ra kapcsoljuk. 10 perc után kicsit csökkentjük a hőmérsékletet és készre sütjük a bagetteket.

Hasonló receptek

Sajtos muffin

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Sztrapacska

Tésztaféle, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos táskácskák

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: