Virslis bagett (tojás nélkül)

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 250 g kenyérpor
  • 50 g reszelt főtt burgonya
  • 12 g friss élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • 300 ml langyos víz (vagy víz + tej)
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 virsli
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt feloldjuk egy kevés langyos (cukros) vízben és a többi hozzávalóval kézi mixerrel jól kikeverjük. A formát bekenjük olajjal, beleteszünk minden mélyedésbe 1-1 kanál tésztát, ráteszünk 1-1 fél virslit, majd beborítjuk még egy kanál tésztával. A tetejét olajos kanállal elegyengetjük és a sütőben 50°C-on kb. 40 perc alatt megkelesztjük. Mikor szépen megkelt, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőt 220°C-ra kapcsoljuk. 10 perc után kicsit csökkentjük a hőmérsékletet és készre sütjük a bagetteket.

Hasonló receptek

Sajtos guba

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Muffin

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Francia sajtostekercs

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: