Juhtúrós galuska

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 40 dkg mélyhűtött galuska
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A húsos füstölt szalonnát kockára daraboljuk. A galuskát a szokásos módon, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A szalonnát egy serpenyőben megsütjük. A pörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékon aranybarnára pirítjuk a hagymát. A nokedlit tálra szedjük, rámorzsoljuk a juhtúrót és meglocsoljuk a tejföllel. Borsozzuk, meghintjük a szalonnapörccel és a pirított hagymakarikákkal. Fejes salátával kínáljuk.

Hasonló receptek

Sós perec

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Házi nudli eperlekvárral

Tésztaféle, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Aszalt szilvás zabpehelycsók

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: