Juhtúrós galuska
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 40 dkg mélyhűtött galuska
- 10 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A húsos füstölt szalonnát kockára daraboljuk. A galuskát a szokásos módon, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A szalonnát egy serpenyőben megsütjük. A pörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékon aranybarnára pirítjuk a hagymát. A nokedlit tálra szedjük, rámorzsoljuk a juhtúrót és meglocsoljuk a tejföllel. Borsozzuk, meghintjük a szalonnapörccel és a pirított hagymakarikákkal. Fejes salátával kínáljuk.
Hasonló receptek
Sajtos guba
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Muffin
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Gibannyica (szerb rétes)
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes