Juhtúrós lasagne
Hozzávalók:
- 25 dkg lasagne lap
- 25 dkg juhtúró
- 1 csokor friss bazsalikom vagy 2 kávéskanál szárított
- 2 szál kakukkfű vagy 1 kávéskanál szárított
- 1 kávéskanál szárított oregánó
- 25 dkg mozzarella sajt
- 10 dkg tisztított napraforgómag
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 2 tojás
- 5 dl sűrített paradicsom
Elkészítés:
A kész lasagne lapokat a csomagolásán jelzettek szerint megfőzzük, a juhtúrót áttörjük. Ha friss zöldfűszereket használunk, megmossuk és apróra vágjuk őket. A mozzarella sajtot vékonyan felkarikázzuk. A napraforgómagból 2 evőkanállal félreteszünk, a többit apróra vágjuk vagy durvára darájuk. Egy kisebb tepsit, vagy mély tűzálló tálat olajjal kikenünk. A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott napraforgómaggal, a parmezánnal, a tojással, a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. A sütőt közepesre (180 fok) előmelegítjük. A forma alját megkenjük sűrített paradicsommal. Lasagne lapokat fektetünk rá, majd egy réteg juhsajtos massza, paradicsomszósz, mozzarella sajt következik, majd újra tészta, juhtúró, paradicsom, sajt felváltva, amíg minden elfogy. A tetejére mozzarella kerüljön. Megszórjuk a félretett egészben hagyott napraforgóval és a sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul. Tálalás előtt néhány percig állni hagyjuk. Fűszeres öntettel elkészített vegyes saláta illik hozzá.
Hasonló receptek
Spenótos rakott krumpli
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Kínai csirke - olcsó, egyszerű
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Vesebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Borsófőzelék
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Crohn