Spenót

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • olaj
  • 3 fakanálnyi liszt
  • fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 2 zacskó spenót

Elkészítés:

2 edényben dolgozunk: Olajat teszünk az edénybe. Miután forró, 3 fakanál lisztet rakunk hozzá és világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet. Rögtön levesszük a tűzről, hogy besűrűsödjön. A spenótot feltesszük a tűzre. Nem kell előtte felolvasztani. Miután meleg, beleöntjük a mártást. Kb. 10 percig hagyjuk a tűzön, amíg fel nem forr. Megsózzuk. Fokhagymát is tehetünk bele.

Hasonló receptek

Bárányfasírt mártásban

Egytálétel, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás máj sütőben sütve

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött sajtszeletek

Egytálétel, Nehéz

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: