Zabpelyhes töltött karalábé
Hozzávalók:
- 800 g karalábé
- 240 g csirkecomb
- 120 g joghurt
- 40 g tojás
- 40 g zabpehely
- 32 ml olaj
- 20 g durum liszt
- 20 g vöröshagyma
- 8 g petrezselyem zöld
- 4 g só
- 4 g fokhagyma
- 2 g snidling
- 1,2g feketebors
Elkészítés:
A zabpelyhet sóval, borssal ízesített vízbe áztatjuk. Közben a karalábékat meghámozzuk, tetejét levágjuk, a belsejét kivájjuk. A vöröshagymát átfuttatjuk kevés olajon, majd hozzáadjuk a fűszereket és a darált pulykamellet és megpároljuk. Ezek után összegyúrjuk az előzőleg már beáztatott, leszűrt zabpehellyel, majd hozzáadjuk a tojást. Ezt a masszát összekeverjük annyi kivájt karalábéval, amennyi még visszatölthető a karalábéfejbe és beletöltjük a karalábékba, majd ráhelyezzük a karalábé tetejét. A megtöltött karalábékat a visszamaradt karalábédarabkákkal együtt teflonedénybe helyezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt lassú tűzön majdnem teljesen puhára főzzük, majd joghurtos, durumlisztes habarással sűrítjük és összeforraljuk. Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítjük
Hasonló receptek
Ínyenc sajtos egytál
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zellerfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkás-zöldséges rizs
Egytálétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes