Magyaros gombaleves laskából

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 15 dkg laskagomba
  • 1 sárgarépa
  • 1 kis darab fehérrépa
  • 1 evőkanál liszt
  • 0,5 dl olaj
  • bors
  • kömény
  • fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l húsleves (kockából)

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük. Kevés vízzel felöntjük, majd beletesszük a kis kockára darabolt gombát, sárgarépát és gyökeret, a finomra vágott petrezselyemzöldet. Felöntjük húslevessel és puhára főzzük. Zsemle színű rántással berántjuk, kiforraljuk. Betétként vajas galuskát adhatunk hozzá.

Hasonló receptek

Padlizsánkrémleves parmezáncsipsszel

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hideg narancsos sárgarépa-krémleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Citromos krumplileves virslivel

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: