Sárga leves
Hozzávalók:
- 4 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál vegyes darált zöldség
- fél liter víz
- fél liter tej
- cukor
- ételízesítő
Elkészítés:
Feldaraboljuk a hagymát, vajon megpároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárgarépát. Összeaprítjuk, beletesszük a darált zöldséget, felengedjük a vízzel és a tejjel. Hozzáadjuk az ételízesítőt és a cukrot. Ha a sárgarépa megpuhul robotgéppel összetörjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Hasonló receptek
Almás csirkeleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zabkorpás zöldbableves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Borsókrémleves túrógombóccal
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes