Fokhagymás camembert leves
Hozzávalók:
- 20 dkg camembert sajt
- 8 dl zöldség erőleves
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál vaj
- 3-4 evőkanál tej
- fehér bors
- színes bors
- pirított gluténmentes kenyérkockák
Elkészítés:
A megforrósított vajon megpirítjuk a rizslisztet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel. (Az erőlevest készíthetjük gluténmentes leveskockából is.) Felforraljuk, majd beletesszük a nagyobb darabokra vágott camembert sajtot. őrölt fehér- és színes borssal fűszerezzük. Felforraljuk és addig főzzük, amíg a sajt leválik a héjáról. Leszűrjük. Csészében tálaljuk és pirított hajdinás kenyérkockákat szórunk a tetejére.
Hasonló receptek
Gombás burgonyaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Savanykás leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Márványsajtos burgonya krém leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes