Frankfurti leves
Hozzávalók:
- egy közepes káposztának a fele
- 6 virsli
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- fél zöldpaprika
- fél paradicsom
- 1 krumpli
- 1 evőkanál liszt
- vegeta
- só
- bors
- majoránna
- őrölt kömény
- olaj
Elkészítés:
A káposztát vékonyan felszeleteljük és kevés olajon megsütögetjük. Rászeljük a paprikát, paradicsomot (télen akár el is hagyhatjuk), a fokhagymát, belekockázzuk a krumplit, beledobjuk egészben a megtisztított hagymát. Ízesítjük és még egy kicsit pároljuk fedő alatt. Ezután félrehúzzuk és megszórjuk a liszttel, majd vízzel felöntjük. A vége felé belekarikázzuk a virslit és készre főzzük.
Hasonló receptek
Hideg cukkinileves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Citromos-kefíres brokkolileves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal
Leves, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes