Francia hagymaleves
Hozzávalók:
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- csipet fehérbors
- őrölt szerecsendió
- 1 húsleveskocka
- 4 dl víz
- 3 dl növényi alapanyagból készült tejszín
- reszelt sajt
- 2 szelet pirítós kenyér
Elkészítés:
A hagymát szálakra vágjuk és olajon megpirítjuk. Majd rászórjuk a lisztet és megpirítjuk, végül hozzáadjuk a borsot és a szerecsendiót. Aztán felöntjük a kockából készült húslevessel. Forrás után hozzáadjuk a tejszínt és forrásig melegítjük. Tálaláskor a tányérba helyezett pirítósra reszeljük a sajtot majd forrón rászedjük a levest.
Hasonló receptek
Hideg egreskrémleves kiwivel
Leves, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkolileves rizzsel és tofuval
Leves, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkoli krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes