Francia hagymaleves
Hozzávalók:
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- csipet fehérbors
- őrölt szerecsendió
- 1 húsleveskocka
- 4 dl víz
- 3 dl növényi alapanyagból készült tejszín
- reszelt sajt
- 2 szelet pirítós kenyér
Elkészítés:
A hagymát szálakra vágjuk és olajon megpirítjuk. Majd rászórjuk a lisztet és megpirítjuk, végül hozzáadjuk a borsot és a szerecsendiót. Aztán felöntjük a kockából készült húslevessel. Forrás után hozzáadjuk a tejszínt és forrásig melegítjük. Tálaláskor a tányérba helyezett pirítósra reszeljük a sajtot majd forrón rászedjük a levest.
Hasonló receptek
Diétás leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Vesebetegség
Spárgakrémleves másként
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes
Böjti burgonyaleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes